E-post: post@espenronning.no | Telefon: 922 18 162

Prestashop 1.6: Tilpasset sortering av produkter

Det virker som om mange har problemer med å sortere produkter etter eget ønske i Prestashop. Dette er ikke så vanskelig, og er noe man kan gjøre direkte i backoffice. Ingen koding nødvendig. Trickset er å filtrere produkter etter kategori og så gjøre endringene.

1. Gå til produkter i backoffice

(I min installasjon har vi en dårlig oversettelse (Kategori), men her skal det stå “Katalog…)

Gå til produkter under katalog

2. Filtrer på kategori

Filtrer på kategori

3. Velg kategori og produktlisten blir filtrert ned til produkter som tilhører kategorien. Til høyre i bildet kan du også se krysspilene, som du kan bruke til å dra produktet til ønsket plassering.

Filtrer og flytt

4. Ferdig!

Gå til frontoffice, oppdater ønsket kategori/underside og se endringene.

 

 

Ny bruker i WordPress ved hjelp av SQL (uten phpMyAdmin)

Det dukket opp et problem her en dag hvor en kunde hadde glemt både brukernavn og passord, samt hvilken e-postadresse denne hadde brukt til administrator-kontoen til nettsiden. Nå skulle nettsiden oppdateres og kunden kom seg ikke inn for å gjøre dette. Ettersom vi ikke hadde kjennskap til hvilken e-postadresse som ble brukt, var det derfor ikke bare å få tilbakestille passordet. I tillegg hadde alle andre kontoer i denne WordPress-installasjonen blitt slettet, inkludert utviklers (min).

Jeg regner med dette problemet også kan oppstå hos andre, så her kommer en løsning på hvordan opprette en ny bruker med administratorrettigheter. Husk: Ta alltid sikkerhetskopi av databasen før du begynner å tukle. Denne løsningen er for brukere uten tilgang til phpMyadmin (hvis du for eksempel har Domeneshop.no som webhotell).

Steg 1: Kom i gang

Last ned og installer Heidi SQL (gratis nedlasting og bruk).

Steg 2:Koble til databasen

Start Heidi SQL og sett opp tilkoblingen til databasen. Koble til.

Ny bruker i WordPress ved hjelp av SQL

Skriv inn databasedetaljer, brukernavn og passord.

Steg 3:Kjør spørringen

Klikk på “Query” (har en blå pil ved siden av seg…) og skriv SQL-spørringen som skal fylle inn detaljene til den nye brukeren. Nedenfor har du alt som trengs (HUSK: Bytt ut databasenavnet og de andre verdiene som står i spørringen nedenfor med dine egne. Du kan også vurdere å velge et annet ID-nummer enn ‘2’ hvis du vet at databasen har flere enn én bruker fra før. Bruk et nummer som du ikke tror er i bruk.):

INSERT INTO `databasenavn`.`wp_users` (`ID`, `user_login`, `user_pass`, `user_nicename`, `user_email`, `user_url`, `user_registered`, `user_activation_key`, `user_status`, `display_name`) VALUES ('2', 'brukernavn', MD5('passord'), 'Fornavn Etternavn', 'post@nettside.no', 'http://www.nettside.no', '2013-10-16 00:00:00', '', '0', 'Fornavn Etternavn');

INSERT INTO `databasenavn`.`wp_usermeta` (`umeta_id`, `user_id`, `meta_key`, `meta_value`) VALUES (NULL, '2', 'wp_capabilities', 'a:1:{s:13:"administrator";s:1:"1";}');

INSERT INTO `databasename`.`wp_usermeta` (`umeta_id`, `user_id`, `meta_key`, `meta_value`) VALUES (NULL, '2', 'wp_user_level', '10');

4. Kjør spørringen

Klikk på den andre blå pila, “Execute SQL”, eller klikk på F9 for å kjøre spørringen. Dataene du har skrevet i spørringen blir da lagt til i databasen.

5. Ferdig!

Gå til innloggingssiden til din nettside og prøv å logge inn med de nye innloggingsdetaljene.

 

 

Fjern grafikk utenfor artboard i Illustrator

Det hender ofte at en del grafikk havner utenfor artboard i Illustrator, både objekter og deler av objekter som fortsetter utover kantene. Dette er ikke et stort problem når man jobber med ett enkelt artboard (bortsett fra at størrelsen på fila blir større enn den kunne ha vært), men når man jobber med flere artboards i samme fil så kan denne overflødige grafikken være i veien. For eksempel når grafikken fra det ene artboardet går over i det neste. Som vist nedenfor.

Fjern grafikk utenfor artboard i Illustrator

Her er det ønskelig å kutte de lyselilla linjene så de ikke går over i det neste artboardet.

Steg 1: Finn størrelsen på artboardet

Du er avhengig av å vite ekstakt størrelse på artboardet. Gå til “File – Document Setup”. Klikk på knappen opp til høyre merket “Edit Artboards”. Artboardet er nå merket, trykk på “Enter”. Du finner størrelsen i vinduet som dukker opp. I mitt tilfelle 297mm x 210mm, ettersom jeg denne gang jobber med A4-format.

Fjern grafikk utenfor artboard i Illustrator

Steg 2: Avgrens området for kutting

Velg “Rectangle Tool” og klikk i artboardet for å få opp innstillinger for rektangelet du skal opprette. Skriv inn samme størrelse som artboardet og klikk “Ok”. Det er viktig at dette rektangelet ligger øverst i rekkefølgen, så høyreklikk på rektangelet og velg “Arrange – Bring to Front”. Hvis du bruker layers må du opprette et nytt layer som ligger øverst i layer-bunken for denne operasjonen.

Det er også viktig at rektangelet ligger helt riktig i forhold til artboardet, så vi ikke kutter for mye/lite. Klikk på rektangelet og gå så på “Window – Align”. Vinduet som kommer opp gir deg alternativer for plassering av objektet (rektangelet).

Fjern grafikk utenfor artboard i Illustrator

Hak av for “Align to Artboard”, samt midtjustert horisontalt og vertikalt. (Hvis du ikke finner alternativet for “Align to Artboard”, gå til nedtrekksmenyen øverst til høyre i vinduet og klikk på “Show Options”).

Steg 3: Kutt!

Når rektangelet er i posisjon, velger du alt på artboardet med hurtigtaster (“Ctrl + A”) eller med musepekeren. Sørg for at ingen layers er låst. Med alt valgt klikker du på “Window – Pathfinder” og så på “Crop”.

Fjern grafikk utenfor artboard i Illustrator

Steg 4: Ferdig!

Grafikk utenfor artboardet er fjernet.

Fjern grafikk utenfor artboard i Illustrator

Clean-shaven!

Gi gjerne tilbakemelding nedenfor om du fikk dette til å funke eller ikke!

fonts

96 alternativer til Helvetica

Greit å ha i backup når man går lei.

Sjekk ut:
http://typecache.com/font-clusters/03/

IMG_1149

Glimrende skisseark for designere av apps og mobile prosjekter

Smashing Magazine og Pixle tilbyr de som ville ha det en pakke med skisseark og outlines for design og utvikling av apps og annet for Android, BlackBerry, iOS (iPad og iPhone), Meego, Symbian, webOS, Windows Phone 7.

Alt er helt gratis å bruke for kommersielle og personlige prosjekter, uten restriksjoner.

Sjekk ut mer informasjon og last ned filene her.

Deer Tick | Foto: Andreas Bohlender

Anbefales: Deer Tick

Rett ut fra Nashville Providence, RI har vi et hardtarbeidende band som kaller seg Deer Tick. Stilen er røff, rusten og skitten, akkurat som vi liker det.
Les mer…

Grateful Dead

Sekstitallets heftige postere

Sekstitallet hadde ikke bare god musikk, dop, motkultur, fred og kjærlighet. Noen av historiens tøffeste rockeplakater kommer også fra denne perioden.

Konsertplakaten er en flott visuell historie av rock n’ roll. Plakatene ble opprettet for å promotere musikere og konsertlokaler. Konsertplakaten har i ettertiden blitt et populært samlerobjekt, og orginale plakater kan gå for flere tusenvis av kroner blant samlere. Konsertarrangører opprettet også flyers av mange av sine plakater og delte ut løpesedler for å fremme kommende show. Mange av løpesedlene var tosidig, med kunst på den ene siden og en kalender over kommende konserter på den andre.

Les mer…

J. Roddy Walston | Foto: Keri. (http://www.flickr.com/people/kickthebeat/)

Anbefales: J. Roddy Walston And The Business

Øltørst rock n’ roll. Dette er tøft.

Se for deg en blanding av god, gammel sørstatsrock – kanskje Lynyrd Skynyrd – ispedd litt tidlig Black Crowes og kanskje bittelitt Led Zeppelin på toppen. Det må bli bra. Og det er det. J. Roddy Walston and the Business er rufsete rock med saloon-piano, gitar som groover, og en røff vokal som høres ut som den har hatt tragiske nedturer og heftige oppturer. Du kjenner nesten ølsmaken i munnen, føttene tramper hardt i takt og hodet nikker velvillig med et bredt smil. Dette svinger!

Les mer…

Knall-låt og video av Pånnivågn!

Anfield | Foto: Espen Rønning

Englandstur

Det ble tur til Liverpool i mai for å se storkampen Liverpool – Chelsea på Anfield. Mitt første møte med både England, London og Liverpool, og det hele var en suksess. Ikke bare var Liverpool en topp plass, folket og atmosfæren der var også upåklagelig. Det hjalp selvsagt også at Liverpool FC storspilte og vant sin siste hjemmekamp 4-1. Her er noen bilder fra turen. Les mer…